fredag, 10 september 2010 15:22

Trappeløpet 2010

Skrevet av 
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Start_-_Christoffer_Rukke

 Trappeløpet
Årets trappeløp ble gjennomført torsdag kveld, i ”energitrappa” i Hol. Ett grått skydekke preget himmelen, men både regn og vind holdt seg borte. ”Årets løp var det femte i rekken, og vi ønsket å ta løpet enda ett steg videre,” forklarer leder i Hol Il, Kevin Eikrehagen. ”Derfor utfordret vi firmaer, skoler og andre idrettslag til å ta en utfordring og bli med en tur i trappa. Tross alt, er det viktigst å delta, ikke å vinne.”

 

 

 

(Christoffer Rukke klar til start, Foto: Lise Skaret)

Lagene stilte i egen klasse, og det med flest deltagere i forhold til antall ansatte ble premiert med en vandrepokal av stor størrelse, som seg hør og bør. Første stikk i denne gikk til Holet Skule, med lagleder Rune Skarsten. De stilte med hele 21 av 23 ansatte, og vant dermed fullt fortjent. Å få med seg så mange av staben er rett og slett imponerende.

Vi gjennomførte også konkurranse med tidtaking. Det ble ikke noen ny trapperekord denne gangen, for til det var trappa for våt og glatt. Allikevel ble det to sterke tider på de som fikk napp i trappeløpets vandrepokaler til raskeste kvinne og herre. Disse vant søskenparet Hege Bøkko (1:28) og Håvard Bøkko (1:09). Dette ble deres andre napp i deres respektive pokaler. I tillegg til Bedriftspokalen ble det også presentert enda en ny pokal i år. Trappeløpets innsatspokal går til en bedrift, organisasjon eller person som har utmerket seg spesielt. I år gikk den til Magne Oddvar Øen i Hovet. Magne Oddvar var en av de eldste som stilte til start i trappeløpet. Trass i nerver, og ikke helt optimale forhold, satte han ny personlig rekord med 5 sekund på 2,34. Magne Oddvar bruker trappa titt og ofte. Han går den minst 3 ganger i uka, og hver gang minst 3 runder. Kun snøen stanser ham. Med andre ord, en velfortjent utmerkelse, til en av trappa’s mest ivirige brukere.

Hol Il er svært fornøyde med årets gjennomføring. Når man teller med både de som sprang på tid, og de som tok turen som trim, deltok det 68 stykker. Det må sies å være veldig bra. ”Planleggingen frem til neste års løp er allerede i gang, og da vil vi prøve å nå ut til enda flere, både bedrifter og konkurransemennesker,” sier Kevin. ”Det er helt klart, at denne trappa er noe av det hardeste man finner av idrettsanlegg i landet. Kombinasjonen av lengde og bratthet, samt at det kommer en taktendring over kulen, forså en ny over hoppkanten, gjør sitt til at melkesyra kommer fortere. Allikevel gjør den seg veldig bra for mosjonister. Den er passe lang, og i normalt tempo er den ikke verre enn at hjertepumpa får kjørt seg. Det er vel ikke annet enn bra for deg. Dessuten kommer man seg veldig fort. Man får en rolig og fin tur ned igjen til idrettsplassen ved å følge stien.” Hol Il ønsker å takke alle som tok utfordringen og bidro til en koselig stemning denne kvelden. En ekstra takk til alle som bidro til å gjennomføre arrangementet. Jeg håper vi ser alle igjen, og enda flere, til neste år.

Flere bilder vil etterhvert komme i bildegalleriet

 

 

Lest 3678 ganger Sist redigert mandag, 11 november 2013 19:26
Kevin Eikrehagen

Overdommer Hurtigløp