tirsdag, 08 februar 2011 08:54

Hund på mandagsrenn?

Skrevet av 
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Til alle medlemmer

Flere har de siste ukene sendt mailer til idrettslaget hvor de kunne ønske seg "hunde-frie" løyper på mandagsrenn! Sist nå av en mor, som sammen med barn hadde hatt ett lite uhell med en hund på ett av de forrige rennene. Av mailene kan jeg lese at ønsket fremmes med tanke på "sikkerhetshensyn". Styret har behandlet saken over to styremøter, så jeg har visst om situasjonen en stund allerede.  Jeg legger derfor nå ut ett svar her på nettsidene i håp om at det vil oppklare situasjonen litt...

For det første, vil jeg bare understreke, at Hol Il ønsker både hunde-eiere og de uten hund hjertelig velkommen både i idrettslaget og på arrangementer. Vi må likevel opptre med sikkerheten i høysete, og tenke på alle mulige faktorer. I noen tilfeller må man sette ned ekstra sikkerhetsregler, enten for å oppfylle forsikringsmessige krav eller fordi vi er redd for en ulykke. I andre tilfeller er Idrettslaget bundet av overstyrende regler og kan derfor kun gå ut med en oppfordring. Siden vi har medlemmer med mange forskjellige ønsker, må vi også behandle hver sak så objektivt som mulig, og det føler jeg vi lykkes med. Vi ønsker ikke å stenge ute noen, kun sørge for at alle arrangement foregår i trygge omgivelser for alle. Da må vi alle være med å ta hensyn, fra liten til stor, og først og fremst alle voksne.

Når det gjelder hund i lysløypene, på Mandagsrenn eller ellers, er kommunens reglement om båndtvang overstyrende. I kommunens reglement kan man lese følgende:

"I tiden 1. november til 31. mars kan hund løpe løs dersom den blir forsvarlig fulgt. Hunden skal imidlertid alltid ”være under kontroll”.

I jule-, vinter- og påskeferie er det båndtvang i alle dobbeltsporede preparerte skiløyper."


Med andre ord, så lenge det ikke er ovennevnte ferier, og siden lysløypene ikke er dobbeltpreparert er det fullt lovlig å ta med seg hunden også i våre løyper.
Men:
Vi vil herved oppfordre alle hundeeiere til likevel å ha hunden i bånd akkurat i de små timer Mandagsrennene foregår, av omsyn til små barn i løypene. Lav fart og god kontroll er også nødvendig. Disse små timene på mandagene er først og fremst tiltenkt barna, som ikke alltid er så stødige, og som trenger god plass å boltre seg på. 
Mvh
Kevin Eikrehagen
Leder, Hol Il

Lest 3687 ganger Sist redigert mandag, 11 november 2013 19:26
Kevin Eikrehagen

Overdommer Hurtigløp