onsdag, 18 august 2010 21:54

Info om gruppa

Skrevet av 
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Velkommen til Hol Il - Skøyter!

Skøyter går langt tilbake i Hol Il. Faktisk helt tilbake til 1945. 10. november dette året er første gangen vi finner noe i protokollene om skøyteløp. Ryktene skal dog ha det til at isen på Holsfjorden var vert for skøyteløp lenge før dette. I ettertid har skøytegruppa hatt stor suksess, hvertfall mer suksess enn denne novemberdagen, der løpet ble avlyst pga vind.

Etter at krafta kom til Hallingdal, og Holsfjorden ble regulert, tok det noen år før skøyter igjen ble populært. Da på en liten flate utenfor verkstedet til dengang "Oslo lysverker" i Djupedalen. Etterhvert ble den derimot flyttet til flotte "Hol Stadion". En stadion som den dag i dag, fortsatt kan påstås å være en av de beste naturis-banene i Norge. 

I sesongen 1976/77 startet man opp med "Torsdagsløpene". Torsdagsløpene har siden den gang vært ett fast innslag på Hol Stadion. Hver torsdag kveld møtes store deler av østre dalføret's unge til lek og aktivitet på isen.  Premiene har også vært med siden da, og de deles den dag i dag ut, på akkurat samme måte som fra første sesongen. Dess flere ganger man deltok, dess større vart premien. Torsdagsløpene har kultstatus, og slik skal det være.

I løpet av de mange år, har vi hatt mange skøyteløpere som utmerket seg spesielt. De fire øverste er likevel Ådne Søndrål, Hege og Håvard Bøkko, og Christoffer Fagerli Rukke. Bak disse er det derimot mange. Utrolig mange fler, som har vært med på utviklingen og spilt sin rolle. Vi er stolte av å ha fått fram så utrolig mange talent, det var mange fler enn disse fire som tok siste steget opp. En fremragende bragd må det sies å være, siden antallet ungdommer i bygdene Hol og Hovet er så begrenset. Det er takket være pågangsmotet til alle våre medlemmer, da som nå, at vi har hatt, og har, løpere helt i verdenstoppen. Alle fra startere og tidtakere, til skøyteslipere, brøytemannskap og lappe-stekere. Idrettslaget har skapt dette sammen. Likevel, alle våre ildsjeler er de som skal ha den største takken.. Det har vært mange av de opp gjennom årene. Personer som har vært der, alltid klar til å stille opp.. De er essensielle i ett hvert Idrettslag..

På sidene her vil du finne informasjon om dagsaktuelle ting. Her presenterer vi våre aktive utøvere, og vi legger ut planen på kommende sesongs torsdagsløp så for den er klar.. Vi har også fått en "Blogg"-seksjon. Denne blir spennende. Her vil vi få våre egne utøvere og teamet rundt disse, til å blogge litt om livet som skøyteløper. Ikke forvent oppdateringer hver dag, men når de kommer så kommer de. Håper dere fortsetter å følge med på siden i fremtiden, også håper jeg vi sees på ett torsdagsløp!

Hol Il - Skøyter

Lest 15537 ganger Sist redigert mandag, 11 november 2013 19:26
Kevin Eikrehagen

Overdommer Hurtigløp